Продужетак рока за прихватање и унос пријава за полагање пријемних испита

Обавештавају се ученици осмог разреда и њихови родитељи да ако из било којих разлога нису стигли да се пријаве за полагање пријемних испита – могу да се пријаве, али само непосредно у средњој школи која организује пријемне испите тако што ће у просторијама средње школи попунити “папирни” образац пријаве за полагање пријемног испита до четвртка 22. априла до 12 часова (у подне).

Пробни завршни испит - 9. и 10. април 2021. године

У циљу припреме ученика осмог разреда, наставника и школа за завршни испит и ове године организује се пробни завршни испит. 

Осим верне симулације процеса завршног испита, где ученици пролазе кроз утврђене процедуре (време доласка, потребни прибор, поступање и правила пре, у време и након завршног испита, организација простора и рада, улоге одељењског старешине, дежурних наставника, супервизора и друго), циљ организовања пробног завршног испита је тај да се види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду. 

У свим основним школама на територији Републике Србије ученици осмог разреда полагаће пробни тест према следећој  динамици:

09.04.2021. године, у 13 часова  тест из математике

10.04.2021. године, у 9 часова  тест из српског/матерњег језика,

10.04.2021 године, у 11:30 часова комбиновани тест (биологија, географија, историја, физика и хемија).

Израда тестова траје 120 минута.

 

Гимназија "Бора Станковић" у Нишу: Пријаве за полагање пријемног испита Припремна настава Промотивни материјал

У периоду од 12. до 15. априла, родитељи односно други законски заступници моћи ће да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија, електронским путем преко портала Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs) - више о порталу у прилогу мејла. 

Сви који не користе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирнатом облику моћи ће да поднесу доласком у школу 15. и 16. априла 2021. године.

Пријемни испити за специјализована одељења биће реализовани у периоду од 7. до 16. маја 2021. године.

Гимназија "Бора Станковић" у Нишу, због актуелне епидемиолоше ситуације и из безбедоносних разлога реализује припремну наставу онлајн, за све заинтересоване ђаке. Више информација о припремној настави ученици и родитељи, могу видети на школском сајту (www.borastankovic.edu.rs)

Наши вредни ученици и професори, припремили су презентације смерова у нашој школи како би будућим првацима олакшали доношење одлуке који смер да упишу. Били бисмо веома захвални када бисте презентације смерова наше школе ставили на сајт ваше школе и учинили их доступним свим ђацима.

Захваљујемо се на сарадњи и срдачно вас поздрављамо!

 

Природно-математички смер

Моја средња школа ИНФ

Бора Станковић - рачунарски смер

Бора Станковић - биохемијско одељење

Бора Станковић - друштвено-језички смер

Бора Станковић - билингвално одељење

ПРИПРЕМНА НАСТАВА

Календар уписних активности

Календра уписних активности можете погледати на овом линку